Triglav belo

Triglav belo

15,40

Prideluje Lisjak vinogradništvo, Vipavska dolina

Malvazija:
suho, donegovano v barrique sodovih
Malvazija nežno limonaste barve, na nosu je izjemno sortna in mladostna, cvetica  je sadno-cvetna, spomni nas na akacijo, lipo, mandlje. Izjemno lepo strukturno, mineralno vino, začuti se rahla dimna nota barrique soda, ki se razvije v masleno, elegantno vino z srednje dolgim sortnim pookusom.

Sauvignon:
suho
steklenica je zaprta z navojnim zamaškom, ki ne prepušča kisika in na ta način ohranja vino mlado, sveže. Bolje ohrani arome in antioksidante, hkrati pa vino potrebuje manj sulfita. Sauvignon je zlato limonaste barve. Na vonju se zazna sadna nota s podarjenimi tropskimi notami.
V ustih svež, izjemno harmoničen a še vedno mineralen z zrelimi kislinam. Okusi se bezeg, zelena paprika z dolgim pookusom.

Sauvignon vert:
zeleni sauvignon, suho,
Steklenica je zaprta z navojnim zamaškom, ki ne prepušča kisika in na ta način ohranja vino mlado, sveže. Bolje ohrani arome in antioksidante, hkrati pa vino potrebuje manj sulfita. Sauvignon vert je rumenkasto zelene barve, cvetica je mladostna, srednje poudarjena, sadno zeliščna. V ustih je vino suho z zaokroženo kislino.

Sivi pinot:
suho,
Steklenica je zaprta z navojnim zamaškom, ki ne prepušča kisika in na ta način ohranja vino mlado, sveže. Bolje ohrani arome in antioksidante, hkrati pa vino potrebuje manj sulfita. Zlate barve. Sveža, sadna in sortna aroma spominja na zrelo hruško, grenivko in vanilijo. Po okusu zelo polno, harmonično in prijetno toplo vino. Dolg in eleganten pookus.

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Triglav belo”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.